Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peripețiile cu consecințe grave ale unui șofer, pe DN 3B. A ajuns în arest preventiv

ro

18 Jan, 2024 08:45 586 Marime text
foto: Pexels Arestat preventiv pentru conducere sub influenţa alcoolului! 

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 20:30, poliştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe DN 3B, în localitatea Tonea, un bărbat, de 35 de ani, care a condus autoturismul şi a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, transmite IJ Călărași. 


În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările au fost continuate de poliţişti, iar în urma administrării probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior, la data de 16 ianuarie a.c., instanţa a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 zile, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Reamintim faptul că, din data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, mai punctează sursa citată. 



Citește și:

Tânăr șofer cu permisul suspendat, depistat în Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii