Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane suspectate că ar fi comercializat substanțe psihoactive consumatorilor din județul Constanța. Patru persoane, reținute (GALERIE FOTO)

ro

21 Oct, 2022 16:02 1165 Marime text
PerchezițiiLa data de 19 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Ialomița, au fost reținute, pentru 24 de ore, 4 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

Potrivit DIICOT, din cercetări a reieșit că, pe parcursul anilor 2021 - 2022, persoanele bănuite, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din județele Ialomița și Constanța.

„În urma activităților desfășurate în cauză, au fost descoperite și ridicate mai multe terminale mobile, un cântar electronic de precizie, o pungă cu proiectile din plastic de culoare albă, aproximativ 140 de grame de fragmente de plante de cannabis, peste 15 grame de cannabis, 2 arme tip airsoft și 4.100 de lei. 

Cele patru persoane reținute au fost prezentate, ulterior, magistraților din cadrul Tribunalului Ialomița, care și-au însușit propunerea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Ialomița, emițând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii