Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la Constanța pentru evaziune fiscală. Declarații ale oficialilor

ro

17 Nov, 2023 14:00 913 Marime text





Sursa foto: Facebook




 
  • La data de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat cinci percheziții domiciliare, la cimci persoane bănuite de evaziune fiscală.
 
Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2022, acestea au vândut, prin intermediul unei societăți comerciale, diverse bunuri și au prestat servicii, fără a înregistra operațiunile în evidența contabilă, potrivit IPJ Constanța.
 

„Societatea comercială în cauză ar fi avut un administrator fictiv, respectiv un bărbat, care ar fi deținut această calitate doar în acte, în realitate operațiunile comerciale fiind efectuate de cele cinci persoane”, declară polițiștii.

 
Bunurile comercializate astfel (piese auto, nisip, tablă) au fost livrate către șapte societăți comerciale din țară.
 

„În acest mod, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 700.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit și T.V.A. neachitate”, mai precizează IPJ Constanța.

 
În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente cu valoare probatorie, precum și trei telefoane mobile.
 
În cauză cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, conchide sursa menționată.
 

 
 Citește și
11 percheziții în Tulcea, pentru evaziune fiscală și spălare de bani
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii