Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Tulcea. Trei persoane, arestate preventiv

ro

20 May, 2021 08:45 1734 Marime text
  • La data de 18.05.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a trei inculpați, iar la data de 19.05.2021, Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive față de aceștia, pentru o perioadă de 30 de zile față de aceștia.
La data de 18.05.2021, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul și S.C.C.O.

Tulcea au efectuat trei percheziții domiciliare în orașul Măcin, județul Tulcea în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și produse cu efecte psihoactive.

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2020, la nivelul orașului Măcin s-a constituit un grup infracțional organizat, ce comercializa cannabis și produse cu efecte psihoactive tinerilor din zonă.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 90 grame de produse cu efecte psihoactive și 50 grame de cannabis, recipiente și substanțe folosite la prepararea produselor cu efecte psihoactive, sume de bani și două cântare electronice de precizie folosite la porționarea și comercializarea drogurilor.

La data de 18.05.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a trei inculpați, iar la data de 19.05.2021, Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive față de aceștia, pentru o perioadă de 30 de zile față de aceștia.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat și lucrători din cadrul I.P.J. Tulcea - S.A.S. Tulcea. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Oficial de la IPJ Tulcea

La data de 18 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea - Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în orașul Măcin, județul Tulcea, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de risc și produse cu efecte psihoactive.
 
Din cercetări a reieșit că, în anul 2020, în orașul Măcin, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comercializării de droguri și produse cu efecte psihoactive.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizate mai multe recipiente și substanțe folosite la prepararea produselor cu efecte psihoactive, cannabis, bani și două cântare electronice de precizie.
 
Ieri, 18 mai, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore față de 3 persoane, iar, în cursul zilei de 19 mai, Tribunalul Tulcea a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de aceștia.
 
Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale. La acțiune, au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.
 
Citește și: Ofițerii BCCO Constanța efectuează mai multe percheziții în Măcin, județul Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii