Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:50 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții domiciliare la Constanța, într-un dosar penal de contrabandă cu țigarete

ro

09 Feb, 2021 18:12 1141 Marime text
  • În cursul zilei de 9 februarie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a 17 percheziții domiciliare, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.
Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de 9 februarie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a 17 percheziții domiciliare, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate 506 de baxuri, conținând peste 5 milioane de țigarete în valoare de circa 3,3 milioane de lei, ce urmează a fi inventariate și predate Autorității Naționale a Vămilor. De asemenea a fost ridicat numerar în cuantum de 17 000 de euro.

Totodată au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate în cursul zilei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcției Operațiuni Speciale a IGPR, precum și a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, urmând a fi luate măsuri asiguratorii până la concurența prejudiciului creat.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii