Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pensionare“ în rândul Jandarmeriei Mobile Constanța. Ares, Ben și Silva și-au încheiat activitatea la vârsta de aproape 13 ani

ro

08 May, 2023 14:00 944 Marime text
Sursa foto: Jandarmeria Mobila ConstanțaAres, Ben și Silva, 3 exemplare din rasa ciobănesc german,  specializarea patrulare – intervenție și au încheiat activitatea la vârsta de aproape 13 ani.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Mobile Constanța, mai bine de un deceniu, Ares, Ben și Silva au participat alături de jandarmii Grupării Mobile Constanța la sute de misiuni și au făcut deliciul a mii de copii pe timpul exercițiilor demonstrative prezentate cu diferite ocazii.

„Astăzi, la final de carieră, ne amintim cu plăcere de momentele când aceștia, în vârstă de numai 3 luni, au pășit în unitatea noastră și unde odată cu parcurgerea diferitelor stagii de pregătire au devenit colegi de nădejde ai jandarmilor.
Ca o urmare firească, cei trei câini, au fost donați celor alături de care și au împlinit menirea, adică acelori oameni alături de care au învățat primele comenzi și alături de care și au petrecut întreaga viață/carieră militară“ - au mai precizat reprezentanții Grupării Mobile Constanța.

Conductorii câini serviciu au precizat că nu își vor abandona colegii la finalul carierei: 
Plt. Adj. Refigean Gihan deținătorul lui Ares: „are deja locul pregătit, mi a fost alături peste 12 ani și mi ar fi părut rău să nu fim împreună, acum la bătrânețe”
Plt. Adj. Frâncu Bogdan deținătorul lui Silva: „ nu pot renunța la ea, Silva face parte din familie, copiii care au auzit povești cu ea, abia o așteaptă”
Plt. Adj. Nucă Marius deținătorul lui Ben: „ este primul meu câine preluat în jandarmerie, cariera lui este și cariera, chiar dacă are anumite probleme de sănătate specifice ciobănescului german, nu am putut renunța la el”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii