Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:49 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru marinari salvați în timpul uraganului „Sally“ de o navă la comanda căreia se afla românul Bogdan Rusu

ro

18 Sep, 2020 14:15 864 Marime text
  • US   Coast   Guard   a   mulțumit   comandantului   navei   pentru   curajul   și   efortul   echipajului.  

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic, după cum a precizat dr. ing. Ovidiu Sorin Cupșa, ambasador maritim IMO.
.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.

Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor patru marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

US   Coast   Guard   a   mulțumit   comandantului   navei   pentru   curajul   și   efortul   echipajului,   prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că „salvarea unei vieți este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației MaritimeInternaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor. Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației comandantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia, a menționat Ovidiu Cupșa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii