Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:07 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru containere cu deșeuri, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto+video)

ro

28 Jul, 2021 13:09 984 Marime text
  • Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au descoperit patru containere ce conţineau 63 tone deșeuri de plastic amestecat cu carton, care urmau să fie importate de către două societăţi comerciale din România.
În data de 27.07.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit patru containere, sosite din Irlanda, pentru două firme de pe raza judeţului Ilfov.

În fapt, echipa de control a constatat faptul că marfa din containerele verificate nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acestea erau încărcate cu 63 tone deșeuri de plastic amestecat cu carton, iar în documentele de transport erau menţionate doar elemente de material plastic.

Astfel, în urma constatării faptului că numărul de cod de deșeu este trecut eronat în documentele de însoțire, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Irlanda, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

Oficial de la Garda de Mediu 

În data de 27.07.2021 s-a desfășurat o acțiune de inspecție și control împreună cu reprezentanții Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea pentru transferul de deșeuri de plastic, de proveniență Irlanda.  

La controlul vizual al containerelor, s-a constatat că acestea conțineau deșeuri de ambalaje (saci de rafie tip big bags și folie transparentă) presate și balotate, în amestec cu deșeuri de carton, majoritatea murdare, umede si care prezentau scurgeri și miros foarte puternic de mucegai. 

În urma verificarilor efectuate de comisarii  GNM - CJ Constanța asupra formularelor Anexa VII care insotesc transferul de deseuri, a rezultat ca acestea nu erau completate corespunzător, nefiind înscris codul deșeului, conform cerintelor Regulamentului 1013/2006 privind transferul deseurilor. 
Prin urmare, GNM - CJ Constanța nu a permis accesul pe teritoriul României a celor 4 containere cu cantitatea de 63 tone deșeuri plastic în amestec cu carton, având ca destinatar o societate din Popești Leordeni, jud. Ilfov și a dispus masura returnarii deșeurilor în țara de origine.


Sursa foto: Poliția de Frontieră, Garda de Mediu 

Sursa video: Garda de Mediu 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii