Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru algerieni și un afgan în vârstă de 16 ani, depistați la frontiera de nord a țării

ro

11 Feb, 2020 22:45 1328 Marime text

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat la graniţa cu Ungaria patru cetățeni algerieni care au încercat să iasă ilegal din România, iar la frontiera cu Ucraina un tânăr din Afganistan, care intenţiona să intre în ţara noastră.

În seara zilei de 10 februarie a.c, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, cu sprijinul colegilor de Poliţia TF Carei, au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență. Astfel, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, la ieșirea din localitatea Foieni, judeţul Satu Mare, patru cetățeni străini care se deplasau, pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetățeni algerieni, cu vârste cuprinse între 23 și 41 de ani, toți solicitanți de azil în România.  Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Franța, motiv pentru care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, au depistat ieri, în jurul orei 22.00, pe direcția localității Săpânța, un tânăr, cetățean străin, care se îndrepta de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Deoarece persoana în cauză nu-și justifica prezența în zonă, aceasta a fost condusă la sediul sectorului, unde s-a constatat că este cetățean din Afganistan, în vârstă de 16 ani.

Si în acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii