Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului apărării naționale la Forumul de Securitate de la Varșovia

ro

02 Oct, 2023 16:16 736 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa, în zilele de 3 și 4 octombrie, la Forumul de Securitate de la Varșovia, aflat la cea de-a 10-a ediție.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa, în zilele de 3 și 4 octombrie, la Forumul de Securitate de la Varșovia, aflat la cea de-a 10-a ediție, transmite un comunicat din partea MApN.
 
Forumul de Securitate de la Varșovia este una dintre cele mai prestigioase conferințe dedicate cooperării transatlantice, iar tema centrală din acest an este dedicată rolului din ce în ce mai relevant al Europei Centrale și de Est pentru securitatea euro-atlantică, în actualul context de securitate. Oficialul român va participa la dezbaterile din cadrul panelului „Strategic Autonomy &Europe’s Transatlantic Commitments”.
 
Pe durata forumului, ministrul român al apărării va avea și o serie de întâlniri bilaterale cu omologii din Polonia și Slovenia, precum și cu Președintele Comitetului Militar al NATO, prilej cu care vor fi abordate aspecte ale situației de securitate regională în contextul războiului de agresiune al Federației Rusiei împotriva Ucrainei, măsurile adoptate la nivel NATO pentru întărirea posturii de apărare și descurajare, respectiv aspecte care vizează cooperarea la nivel UE și în plan bilateral.
 
Totodată, ministrul român al apărării naționale se va întâlni cu doi congresmeni americani, Thomas Keane și Bill Keating, prilej cu care va discuta aspecte legate de principalele amenințări de securitate din regiunea Mării Negre, implicarea României în sprijinirea multidimensională a Ucrainei, precum și principalele repere ale cooperării bilaterale România - SUA în domeniul apărării pentru dezvoltarea programelor de înzestrare și a oportunităților de investiții în sfera industriei de apărare din România, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Întrevederea ministrului Angel Tîlvăr cu ambasadorul Republicii Slovenia în România, Robert Kokalj

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii