Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii PSD Constanța, în conferință de presă

ro

08 Apr, 2021 11:40 1837 Marime text
  • Reprezentanții în Parlament ai Partidului Social Democrat Constanța au organizat joi, 8 aprilie, o conferință de presă pentru a discuta cele mai noi subiecte de interes local și național. 

„Este o conferință de presă pentru prezentarea unor probleme. Ne-am propus ca o astfel de intalnire sa o facem cel putin o data pe luna. Ca si problematic ne-am propus să abordăm cateva teme", a declarat Felix Stroe.

El a spus că se va discuta despre vânzarea companiilor românești, vânzarea terenurilor agricole, despre oportunitatea de alegeri anticipate și comentarii legate de regulamentul de funcționare al Primăriei Conatanta.

„Vom discuta și de statiunea Mamaia și atitudinea vizavi de industria HORECA", a adăugat Stroe.


El a precizat că, anterior conferinței, s-a organizat o întâlnire cu reprezentanții patronatelor de turism.

„În ceea ce privește vânzarea companiilor românești, PSD e preocupat de această problemă. Scuza că sunt companii în insolvență nu ține. O întreprindere în insolvență are oportunitatea de a vinde niște active, un pachet de acțiuni pentru a procura cash flow-ul necesar", a spus Felix Stroe.


El a mai adăugat că legea insolvenței permite să parcurgă etapele necesare și nu este nevoie de o nouă lege.

„Reafirmăm poziția noastră foarte fermă. Nu înțelegeam ce caută companii ca Nuclearelectrica, CEC, Portul Constanța, când ele nu sunt în insolvență. Noi ne pronunțăm împotriva acestei legi", a adăugat parlamentarul PSD.


Președintele PSD a propus un amendament la buget.

„Stiți că toate au fost respinse. El a propus un amendament privind acordarea unui împrumut către CEC în valoare de până la 1.4 miliarde lei.  A fost respins la vot. Ei merg în continuare să vândă", a expus Stroe.

 

„A doua problemă este vânzarea terenurilor agricole către firme sau persoane străine. În toată Uniunea Europeană se iau măsuri să nu se vândă. Legea română e identică cu cea din Germania și aproape identică cu cea din Franța. Noi vrem să ne protejăm terenurile cum și le protejează altii. Aceasta lege în afară are niște proceduri foarte stricte. Actuala guvernare dorește simplificarea birocrației. Prin această lege vor să faciliteze vânzarea terenurilor către străini", a spus Felix Stroe.


Totodată, el a spus că nici subvențiile sau ajutoarele nu au ajuns și împing fermierii la vânzarea sau la scumpirea produselor.

„Noi ne opunem ferm simplificării prevederilor legale care să faciliteze vânzarea acestor terenuri agricole", a spus răspicat liderul PSD Constanța.

„Curtea Europeană de Justiție a constatat, în mod constant, că lucrurile nu sunt în concordanță cu legislația europeană", a spus Stroe cu privire la încercările altor state de a simplifica această lege a terenurilor.


Stroe a spus că nu se dorește infringement pentru România. 

Moțiune de cenzură, redactată de către echipa PSD de la centru
 

"Dacă poporul a constatat că ce a votat nu îl mai reprezintă, soluția este anticipate. Vom susține această probleme cu consecvență zi de zi. Pregătim o moțiune de cenzură care va avea o consistență deosebită în acest sens. Această coaliție trebuie să plece de la guvernare. Suntem de acord cu organizarea de alegeri anticipate", a spus Stroe.


Lucian Lungoci va vorbi de guvernarea constănțeană și va discuta despre regulamentul de funcționare al piețelor.

El a vorbit de situația mieilor și modul în care va fi comercializat anul acesta.

"Am discutat și cu colegii consilieri locali PSD și vor veni cu o serie de amendamente. Dacă plecam de la orarul de funcționare, avem pentru bar terasă restaurant, un orar aprobat până la 22 in peninsulă si pana la 20 în oraș. Nu are treabă cu pandemia, ci măsuri în afara restricțiilor", a spus Lungoci.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii