Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii au decis Urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Care este termenul pentru intrarea în legalitate a ridesharing-ului

ro

24 Oct, 2019 00:00 2562 Marime text

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege privind intrarea în legalitate a aplicațiilor de ridesharing, cum sunt Uber sau Clever. Astfel, termenul de a se pune la punct cu legislația a fost stabilit pentru 1 februarie 2020, fiind prelungit actualul termen de 1 noiembrie 2019.
269 de parlamentaru au votat pentru și un singur deputat s-a abținut la votul din 22 octombrie. Urmează să fie semnat proiectul de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.
Șoferii care lucrează pentru aplicațiile de ridesharing, cum sunt Uber, Bolt, Yango sau Clever, dar și aplicațiile în sine, vor avea mai mult timp pentru a intra în legalitate.
„Persoanele fizice și juridice care derulează operațiuni ce intră sub incidența prezentei ordonanțe de urgență (Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2019 - n. red.) beneficiază de o perioadă de tranziție până la data de 1 februarie 2020”, se arată în propunerea legislativă.
Parlamentarii au mai decis să scoată una dintre restricțiile de care se plângeau șoferii de astfel de aplicații. Aceștia vor putea folosi mașini pentru ridesharing indiferent unde sunt înmatriculate acestea.
Firmele străine care dețin aplicații de ridesharing (Uber) vor trebui să aibă în țară o filială înregistrată la Registrul Comerțului, pentru a putea activa în România.
Avizul de funcționare va fi valabil 24 de luni, nu doar 12 luni, însă taxa de avizare va fi majorată de la 50.000 la 100.000 de lei și va fi plătită o dată la doi ani.


Citește și:

Ce reglementări sunt pregătite pentru intrarea în legalitate a activităţii de tip ridesharing. Ce costuri implică (document)

OUG privind reglementarea activității de ridesharing, în dezbatere publică. Ce prevede noua lege

Guvernul doreşte să elimine concurenţa Uber şi Clever. Proiectul de lege, aflat în dezbatere publică, prevede amenzi colosale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii