Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 27 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parfumuri și articole de îmbrăcăminte contrafăcute în valoare de aproximativ 160.000 lei, descoperite de inspectorii vamali bucureșteni

ro

18 Nov, 2021 15:45 641 Marime text
  • Produsele au fost confiscate
Inspectorii Serviciului de Supraveghere și Control Vamal din cadrul Direcției Regionale Vamale București au descoperit, pe linia de transport de persoane pe ruta Turcia - România, 5.745 de produse contrafăcute ce purtau numele unor mărci celebre, sub forma articolelor de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri, în valoare de aproximativ 160.000 de euro. 

Oamenii legii au confiscat produsele, iar reprezentanții titularilor de marfă urmează a fi sesizați.

Oficial de la Agenţia Natională de Administrare Fiscală - Direcția Generală a Vămilor

În perioada de 09–10.11.2021, inspectorii Serviciului Supraveghere şi Control Vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au efectuat, în baza analizei de riscproprii, o acţiune de supraveghere și control vamal pe raza municipiului București, ce a vizat verificarea curselor de linie autocare, transport persoane pe relația Turcia-România.

Astfel, cu ocazia controalelor asupra coletelor și a bagajelor aflate într-un autocar cât și într-un spațiu de depozitare din incinta unei autogări, au fost descoperite și reținute un număr total de 5.745 bucăți articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri în valoare totală de aproximativ 160.000 de euro.

Bunurile introduse ilegal pe teritoriul comunității, erau inscripţionate cu numele unor mărci de prestigiu - CHRISTIAN DIOR, FORD, GUCCI, GIVENCHY, GUERLAIN, CHANEL, VERSACE, ARMANI, PACO RABANNE, PRADA, BOSS, MAC, WIZARD, ADIDAS, PUMA, NIKE, D&G, LACOSTE, DIESEL, TOMMY HILFIGER, CALVIN KLEIN, LANCOME, TOM FORD, etc, fiind susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Pentru bunurile astfel reţinute, urmează a se sesiza reprezentanţii titularilor de marcă în vederea expertizării bunurilor şi ulterior a luării măsurilor ce se impun.

Pe parcursul acțiuniide supraveghere și control vamal, inspectorii DRV București au beneficiat desprijinul unor grupe de jandarmi din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Sursă foto: Agenţia Natională de Administrare Fiscală - Direcția Generală a Vămilor

Ti-a placut articolul?

Comentarii