Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul auto al Administrației Porturilor Maritime, înnoit cu autoturisme electrice și 10 stații de încărcare. Cum sunt localizate (FOTO)

ro

16 Jan, 2023 12:54 1248 Marime text


Parcul auto al Administrației Porturilor Maritime, înnoit cu autoturisme electrice și 10 stații de încărcare

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a înlocuit 9 autovehicule vechi din parcul auto, uzate, mari consumatoare de combustibil, utilizate preponderent în regim de tură 24/24h, 7 zile din 7, cu 9 autoturisme noi, cu sistem de propulsie electric, mai puțin poluante și eficiente din punct de vedere energetic. Cel mai vechi autoturism înlocuit era fabricat în anul 2004, restul fiind din anul 2013, toate având un rulaj foarte mare., transmite un comunicat din partea CNAPMC. 

Achiziția autoturismelor noi a fost realizată prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 - componenta Rabla Plus și are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier, prin tranziția către combustibili alternativi, cu emisii reduse.

Potrivti sursei citate, valoarea totală a celor nouă autoturisme este de 1.596.532,68 lei (TVA inclus), 460.500 lei reprezentând finanțarea din Fondul pentru Mediu pentru un număr de 9 ecotichete, diferența de 1.136.032,68 lei (TVA inclus), fiind plătită din bugetul propriu al companiei.

În completarea acestei achiziții, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a pus în funcțiune 10 stații de încărcare pentru mașini electrice în Portul Constanța, destinate autoturismelor companiei.

Acestea sunt localizate astfel:

- Zona Gara Maritimă - 3 stații;
- Hala parc auto a CNAPM – 3 stații;
- Sucursala Energetică Port – o stație;
- Sucursala Nave Tehnice Portuare – o stație;
- Parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud – 2 stații.

Fiecare stație are o putere totală de 44 kW, este dotată cu două terminale (prize) de încărcare (22kW/terminal), conectori de încărcare Type 2 – C și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal deține o funcție de contorizare a energiei electrice consumate și display TFT.


foto: Constanta Port 


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii