Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:59 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul General Noi precizări privind desfășurarea urmăririi penale în cauza privind incendiul de la Piatra Neamț

ro

17 Nov, 2020 16:40 591 Marime text
  • Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis că a continuat activitatea de identificare a victimelor incendiului de la Piatra Neamț.
Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele precizări :

În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

Au fost dispuse expertize și constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora.

Obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor.

3. A continuat activitatea de identificare a victimelor.

4. Au fost efectuate noi audieri de martori.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și: Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț Managerul SJU Piatra-Neamţ şi-a anunţat demisia din funcţie


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii