Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunea Blocada! Sute de permise reținute și zeci de infracțiuni! Ce s-a descoperit la filtrul Poliției?

ro

27 Jan, 2024 12:05 1061 Marime text
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.300 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 8.100 de fapte contravenționale și 566 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 504 acțiuni și au intervenit la 2.302 evenimente, dintre care 1.908 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 50 de măsuri preventive, informează Poliția Română. 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.116 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.814.803 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 96 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 566 de permise de conducere, dintre care 33 pentru alcool, 138 pentru viteză și 8 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 301 certificate de înmatriculare.
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.700 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 417 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.748 de autovehicule și legitimate 10.347 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.115 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și peste 150 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 21 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 256 de permise de conducere și au fost retrase 172 de certificate de înmatriculare, a mai punctat sursa citată. 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.


Citește și:

Poliția Română prinde nouă infractori internaționali!Tânăr de 24 de ani din Constanța, adus din Regatul Țărilor de Jos, urmărit pentru trafic de droguri!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii