Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiune de salvare în Munții Maramureșului. Doi tineri din Ucraina s-au rătăcit la cota 1.600 metri altitudine (GALERIE FOTO)

ro

25 Sep, 2022 12:34 1061 Marime text
Operațiune de salvare. foto: Poliția de FrontierăMobilizarea exemplară a polițiștilor de frontieră de la Sectorul Valea Vișeului, cu sprijinul colegilor de la Salvamont Maramureş, a dus, ieri, la găsirea a doi tineri ucraineni, rătăciți în Munții Maramureșului, la cota 1.600 metri altitudine.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, povestea începe în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, unde o mamă ucraineancă, sfâșiată de temeri, plânge și strigă după ajutor. Singurele ei cuvinte, repetate la nesfârșit au fost ,,Copiii mei, copiii mei!”.

„Polițiștii de frontieră au reușit să identifice zona în care se aflau tinerii ucraineni, iar cu ajutorul elicopterului MAI, chiar să-i repereze, doar că terenul accidentat din zona nu le-a permis să-i extragă de lângă un izvor. Mai era o problemă, și anume faptul că cei doi tineri erau epuizați, aveau dureri de picioare și nu se puteau deplasa.
Epuizată era și mama, aflată în Punctul de Trecere Sighetu Marmaţiei, care la un moment dat leșină de emoţii, fiind transportată de urgență la spital.
Zece polițiști de frontieră, atât cei aflaţi în serviciu, dar şi cei alertaţi de la domiciliu, au format echipe de salvare, iar împreună cu salvamontişti au pornit spre Vârful Polonica. Cei doi tineri au fost găsiți teferi“ - au precizat reprezentanții Poliției de Fr0ntieră.

Între timp, mama și-a revenit și a vrut cu tot dinadinsul să revină în cortul din fața PTF Sighetu Marmației pentru a mulțumi polițiștilor de frontieră.

De data aceasta singurele ei cuvinte au fost ,,Sunt fericită! Vă mulţumesc, oameni buni!”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii