Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţii suspendate în Spitalul Județean Constanța din cauza lipsei unui medicament folosit în cazul intervențiilor care implică anestezia generală

ro

25 Sep, 2022 10:54 1133 Marime text
Spitalul Clinic Județean de Urgență ConstnațaConducerea Spitalului Clinic de Urgență Constanța a decis ca medicii să realizeze doar intervențiile chirurgicale de urgență, din cauza stocurilor reduse ale unui medicament folosit în cazul operațiilor care implică anestezie generală.

Managerul Spitalului de Urgență Constanța, Ionuț Ionescu, a precizat pentru ZIUA de Constanța spune că acest medicamentul este produs de o singură firmă, care a anunțat că a fost nevoită să sisteze producția din cauza obținerii unui rezultat în afara specificației aprobate în cadrul programului de studii de stabilitate pe termen lung. 

Acesta spune că SCJU are deja comenzi lansate către distribuitor.

Decizia de sistare a intervențiilor chirurgicale este pentru o săptămână, pentru că, mai spune, Ionescu „ fiind un spital județean, oricând pot apărea accidente, cu victime multiple, unde trebuie să intervenim de urgență. Din această cauză am amânat alte intervenții”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

Ionuț Ionescu mai spune că Spitalul Județean de Urgență Constanța va împrumuta medicamentul de la alte unități sanitare din județ, de la Medgidia sau Mangalia, care au un volum mai mic de intervenții chirurgicale, dacă distribuitorul nu va reuși să livreze stocurile solicitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii