Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onoruri militare la Mangalia, cu prilejul zilei de 9 Mai (galerie foto)

ro

10 May, 2014 00:00 2128 Marime text
Evenimente dedicate zilei de 9 Mai au avut loc, vineri, în toată ţara. Şi în judeţul Constanţa au fost organizate manifestări solemne şi depuneri de coroane. Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat la acţiunile din Piaţa Republicii dedicate sărbătoririi evenimentelor de la 9 Mai. La momentul solemn au mai luat parte militari, veterani de război, reprezentanţi ai instituţiilor publice din oraş, dar şi alte oficialităţi de la nivel local. Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Mangalia, „evenimentul a debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia au avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare, precum şi intonarea imnurilor României şi Europei“. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat meritele eroilor neamului căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale ţării.

„Ziua de 9 Mai ne aduce, în fiecare an, în memorie, trei momente importante pentru naţiunea română: proclamarea independenţei de stat a României, victoria împotriva fascismului şi Ziua Europei. România este, fără dubiu, o ţară europeană. Prezenţa ei în Uniunea Europeană dă, cu siguranţă, o altă dimensiune şi perspectivă orizontului participativ al poporului român, la efortul pan-european, relevându-i mai bine capacitatea constructivă şi talentul creativ“, a declarat comandantul Garnizoanei Mangalia, cmrd. Vasile Chirilă.
Manifestările au continuat cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor. Din delegaţiile care au depus coroane a făcut parte şi cea a Primăriei Mangalia, condusă de edilul Cristian Radu. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii