Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS clasifică drept „variantă de interes” tulpina de coronavirus EG.5. Iată în ce țări circulă

ro

10 Aug, 2023 14:37 1096 Marime text
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat miercuri tulpina de coronavirus EG.5 care circulă în Statele Unite, China şi ţări din Europa, inclusiv Marea Britanie, drept ”variantă de interes”, dar a precizat că aceasta nu pare să reprezinte o ameninţare mai mare pentru sănătatea publică decât alte variante. 

Varianta care se răspândeşte rapid, fiind acum cea mai răspândită în Statele Unite, cu un procent estimat de peste 17% din cazuri, se află la originea unor creşteri ale spitalizărilor în întreaga ţară, potrivit celor mai recente estimări ale Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din SUA., scrie news.ro. 

Varianta EG.5 şi a fost detectată, de asemenea, în China, Coreea de Sud, Japonia, Canada, şi în ţări din Europa precum, Marea Britanie, Irlanda şi Franţa, informează Reuters.

„Dovezile disponibile nu sugerează că EG.5 prezintă riscuri suplimentare pentru sănătatea publică în raport cu celelalte linii descendente ale omicron care circulă în prezent”, a anunţat OMS într-o declaraţie de evaluare a riscurilor.

Este necesară o evaluare mai cuprinzătoare a riscului reprezentat de EG.5, a menţionat Agenţia.

Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, a declarat că EG.5 are o transmisibilitate crescută, dar nu este mai gravă decât alte variante ale omicron.

„Nu detectăm o schimbare în ceea ce priveşte gravitatea EG.5 în comparaţie cu alte subvariante ale omicron care au fost în circulaţie de la sfârşitul anului 2021″, a precizat ea.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a deplâns faptul că multe ţări nu au raportat datele Covid-19 către Agenţie.


Citește și: 

Județul Constanța, în topul județelor cu cele mai multe cazuri Covid din ultimele săptămână
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii