Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la AJPIS Constanța despre incidentul de la Centrul pentru persoane vârstnice „Fintia” din Eforie Sud

ro

21 Oct, 2023 14:09 874 Marime text
Reprezentanții Agenției județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța au transmis o informare referitoare la cazul petrecut la Centrul de Bătrâni Eforie Sud.

Potrivit AJPIS Constanța, la Centrul pentru persoane vârstnice „Fintia” din Eforie Sud a avut loc, în seara de 20 octombrie 2023 un eveniment creat din neglijența în manipularea unui dezinfectant pentru acarieni a unui angajat. Această situație a condus la internarea de urgență în spital a 6 beneficiari, cu simptome severe de intoxicație.

„AJPIS Constanta a fost informată de către Instituția Prefectului județului Constanța și a demarat încă de la primele ore ale dimineții de azi control în acest centru.

Se verifică în integralitate spațiile, proveniența materialelor, dar și respectarea procedurilor de notificare a incidentelor deosebite.

Din datele preliminare obținute în urma controlului pe care îl desfășurăm, nu a fost respectată integral procedura pentru incidente deosebite.

Inspectorii sociali și directorul executiv AJPIS Constanța sunt la fața locului și continuă activitățile de control în centru.

La acest moment, toți beneficiarii prezenți, respectiv 38 de persoane, sunt în siguranță în centru, in spațiile alocate acestora, fără a le fi pusă în pericol siguranța și sănătatea“ - au precizat reprezentanții AJPIC Constanța.

Citește și: 

Știri ConstanțaIntervenție la un cămin de bătrâni, din Eforie Sud. Doi bătrâni se află în stare foarte gravă (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii