Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii care au huiduit-o pe Dăncilă la Constanţa, amendaţi de Jandarmerie. Amenzile pot fi contestate

ro

06 Sep, 2019 00:00 2380 Marime text
Viorica Dăncilă a fost prezentă la sfârşitul săptămânii trecute la Constanţa, unde a participat în calitate de preşedinte PSD la Şcoala de vară a femeilor social-democrate, la întâlniri cu pensionarii şi cu reprezentanţii diasporei, dar şi la Conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei PSD Constanţa.
 
La toate evenimentele de la malul mării, Dăncilă a fost întâmpinată de mai mulţi protestatari. Oamenii au huiduit-o şi au strigat: „Proasta”, „Analfabeta”, „Hoţii”, când Dăncilă a ajuns la Centrul pentru Tineret „Jean Constantin”, acolo unde aveau loc alegerile din PSD Constanţa.
 
„Am văzut, când am intrat, câteva persoane care au venit de la Bucureşti şi vin în toată ţara ca să jignească, să strice un eveniment. Eu le spun că nu vor reuşi. Ei vor veni cu minciuni, cu jigniri. Noi vom spune adevărul şi vom veni cu proiecte. Sunt 7 sau 8, mereu aceeaşi. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba şi de cei 7 ani de acasă. Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei şi nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferenţa ”, a spus Dăncilă.
 
Chiar dacă numărul protestatarilor a fost mic, la faţa locului au ajuns jandarmii care i-au legitimat pe o parte din cei mai vocali. Ulterior, în mediul online, protestatarii au postat procesele-verbale în baza cărora au fost amendaţi.
 
Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa a confirmat faptul că şapte persoane au fost sancţionate urmare a evenimentelor din 30 august a.c. de la Centrul pentru Tineret „Jean Constantin”.
 
„Contravenţiile au fost aplicate după ce, iniţial, protestatarii au primit avertismente să părăsească zona, potrivit Legii 60/1991(n.r. participarea la adunări publice nedeclarate sau interzise şi refuzul de a părăsi locul de desfăşurare al ostilităţilor) şi Legii 61/1991 (n.r. pentru adresarea de injurii şi expresii vulgare la adresa unui demnitar). Cuantumul contravenţiilor care pot fi contestate în termen de 15 zile este de 700 de lei”, informează Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 06 Sep, 2019 09:17 Avind in vedere ca nu sint de acord cu politica guvernului ar trebui,cei care protesteaza, sa renunte la maririle de salarii si pensii promovate de Dancila. Asa ar fi corect.