Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O platformă pentru locuri de muncă introduce o etichetă specială unde pot aplica refugiaţii ucraineni

ro

02 Mar, 2022 12:48 1756 Marime text


Platforma de recrutare BestJobs sprijină integrarea socială a refugiaţilor din Ucraina şi introduce o etichetă sub denumirea „Ukrainian friendly job'', astfel încât companiile care doresc să angajeze cetăţeni ucraineni să poată marca poziţiile potrivite pentru aceşti candidaţi direct în platformă, pentru o identificare mai uşoară.

Candidaţii ucraineni vor găsi pe platforma de recrutare online un filtru de căutare a acelor joburi marcate astfel, pentru a le facilita aplicarea. De asemenea, ei pot suna la numărul (+40) 31 710 4230, unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite şi pentru asistenţă în procesul de recrutare.

Zeci de mii de cetăţeni ucraineni şi-au părăsit casele şi joburile, intrând pe teritoriul României în încercarea de a se proteja, de la izbucnirea conflictului militar. 

Conform OUG 25/2014, cetăţenii ucraineni se pot angaja pe teritoriul României şi nu necesită aviz de angajare pentru o perioadă de 9 luni dintr-un an calendaristic, timp în care pot înainta demersurile legale pentru a dobândi statutul de refugiat, prin care pot beneficia de acces la asigurări sociale şi de sănătate, scrie AGEPRRES

Totodată, pe platforma de recrutare BestJobs există peste 3.000 de joburi remote la care pot aplica cetăţenii ucraineni care cunosc limba engleză sau o altă limbă străină şi care îşi doresc să obţină un venit stabil în România.

foto: unsplash/ Glenn Carstens-Peters
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii