Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O piesă de mobilier neancorată, expusă într-un magazin din București, a lovit un copil

ro

21 May, 2022 08:58 1374 Marime text
foto: ANPC

Un copil în vârstâ de aproximativ 6 ani a fost rănit, după ce o piesă de mobilier neancorată, expusă într-un magazin din sectorul 2 al Capitalei, s-a înclinat și l-a lovit, informează sâmbătă, 21 mai, ANPC. 

Agenții din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au fost sesizați vineri după-amiaza, 20 mai, despre incident și, deplasați la locul solicitării, aceștia au descoperit că „una din ușile unui dulap neancorat era desprinsă și poziționată între perete și partea laterală a dulapului. La momentul deschiderii celeilalte uși, aceasta s-a înclinat și a lovit copilul” .

Potrivit sursei citate, au intervenit și reprezentanți ai Poliției Locale sector 2 și ai Secției 8 Poliție Judiciară, alături de comisarii CPCMB, constatând că „un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani fusese vătămat, în incinta magazinului, din cauza neancorării pieselor de mobilier expuse spre vânzare”. 

Totodată, comisarii CPCMB au găsit și alte corpuri de mobilier expuse spre comercializare neancorate, care prezintă același pericol de accidentare.

Ca urmare a celor întâmplate, comisarii au dispus imediat ancorarea tuturor corpurilor de mobilier existente în magazin, care pot pune, astfel, în pericol viața și siguranța consumatorilor și oprirea temporară a prestării serviciilor.

„Dat fiind că este necesară o cercetare amănunțită a condițiilor de comercializare și a modului în care sunt respectate, de către magazin, drepturile consumatorilor, controlul va continua în zilel următoare. În același timp, reprezentanții poliției au deschis un dosar penal în acest caz”, precizează ANPC.

Conform Agerpres, copilul a intrat în sala de operaţii, prezentând un traumatism cranian, fiind necesară internarea în sala de neurochirurgie, cu fractură, El va rămâne la spital.  


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii