Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O parte din locuitorii Constanței, fără apă caldă la robinete. Informații de ultim moment!

ro

11 Jun, 2024 13:45 1066 Marime text
foto: Primăria Constanța
Conductele vechi, corodate, unele având găuri foarte mari, dar care transportă apa caldă către locuințele racordate la sistemul de termoficare din municipiul Constanța continuă să producă pagube și neplăceri și să își arate vârsta.

O nouă avarie s-a produs ieri pe rețeaua de transport nereabilitată încă și având în vedere că vanele de izolare de pe magistrale nu  asigură etanșeitatea necesară realizării lucrărilor de înlăturare a avariei, s-a impus închiderea vanelor din CET Palas. Prin urmare, până la finalizarea acestor lucrări nu va putea fi asigurată furnizarea apei calde.

Pe de altă parte, echipele care lucrează la reabilitarea conductelor rețelei de termoficare, etapa a II-a, vor profita de această avarie și vor executa lucrările de subtraversare a căii ferate din zona Pasajului Cumpenei. Aceasta și pentru că în zonă nu poate fi asigurat provizoratul pentru transportul apei calde, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Etapa a II-a a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța vizează înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată. Noul sistem va fi unul modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate.

Vă cerem scuze pentru disconfortul creat de avariile apărute pe tronsoanele vechi și vă asigurăm că echipele depun toate eforturile pentru rezolvarea acestora și pentru finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor de înlocuire a conductelor. Vom reveni cu informații privind reluarea furnizării apei calde. Vă mulțumim pentru înțelegere.- mai punctează sursa citată. Citește și:

Termoficare ConstanțaSe oprește apa caldă în tot municipiul în urma unei avarii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii