Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă parcare, în curs de amenajare în cartierul Inel I din municipiul Constanța

ro

28 Feb, 2024 20:29 1139 Marime text

Sursa foto: Captură video/ Facebook/ Vergil Chițac


 
  • Noi locuri de parcare vor fi amenajate pe strada Dionisie cel Mic, din municipiul Constanța, potrivit unui anunț făcut de primarul Vergi Chițac într-o postare pe pagina sa de Facebook „pentru  a fi create condiții civilizate locuitorilor”
 
O nouă parcare este în curs de amenajare pe strada Dionisie cel Mic din cartierul Inel l, în zona delimitată de blocurile 12, 14 și 16, precizează edilul constănțean.
 

„Resistematizarea acestei zone se face pe terenuri eliberate de garaje și construcții ilegale și pe terenuri neamenajate asupra cărora nu s-a intervenit deloc în ultimii 30 de ani. La nivelul infrastructurii pietonale la care se lucrează se vor monta borduri noi, iar terenul va fi stabilizat prin așternerea unui strat de piatră peste care se va turna asfalt destinat traficului pietonal. Se vor amenaja și noi spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali”, spune primarul Chițac.

 
În același timp, aleile de acces către scările de bloc și trotuarele „vor fi recondiționate cu asfalt, iar bordurile vor fi înlocuite”.
 
În scurt timp, suprafețele carosabile aflate pe terenurile dintre blocuri vor fi reamenajate și reasfaltate. La finalul lucrărilor vor fi aplicate marcaje rutiere, conform sursei.
 

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor”, specifică Vergil Chițac.

 Citește și
Primarul Municipiului Constanța„Aștept cu nerăbdare să redeschidem Parcul Tăbăcărie și să ne bucurăm de plimbările pe aleile acestuia!“ (VIDEO)
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii