Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O navă încărcată cu uree a eșuat pe Marea Neagră în apropierea Rezervației Naturale Kaliakra, Bulgaria (galerie foto+video)

ro

30 Sep, 2021 21:38 2101 Marime text
Nava Vera Su, sub pavilion panamez, a eșuat pe coasta bulgară în apropierea Rezervației Naturale Kaliakra pe 20 septembrie, informează Digi24.ro. Aceasta transportă o cantitate mare de compuși chimici, iar dacă autoritățile bulgare nu reușesc să transfere marfa pe uscat, cele peste 3.000 de tone de uree aflate la bord ar putea provoca o catastrofă ecologică în Marea Neagră. 

Timp de șase zile după accident, autoritățile bulgare nu ar fi luat nicio măsură pentru salvarea navei, deși vremea a fost favorabilă pentru o operațiune de salvare.

O operațiune de salvare fără echipamentul necesar, care a provocat un întreg scandal

Până la urmă, la opt zile după accident, autoritățile bulgare au trimis câteva nave de salvare, dar acestea erau dotate cu echipament inadecvat pentru descărcarea ureei. De altfel, acest compus chimic a început deja să se scurgă în mare.

Ministerul Mediului din Bulgaria a confirmat poluarea apei mării cu nitrat provenit din încărcătura navei.

Autoritățile bulgare au mai transmis că sunt gata să evacueze echipajul format din nouă membri. Totodată, marina bulgară speră să stabilizeze nava cu ajutorul unor ancore care să prevină distrugerea acesteia din cauza vremii proaste. O nouă tentativă de a descărca ureea ar urma să fie demarată după această operațiune. 

Sursa: Digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii