Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mie de țigarete de contrabandă, descoperite într-o mașină în Portul Constanţa

ro

12 May, 2021 12:46 2224 Marime text

 
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit  la poarta de acces nr.5  în Portul Constanța, într-un autoturism condus de un cetăţean român, 1000 țigarete de contrabandă.
 
În data de 10.05.2021, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu la Poarta de acces nr. 5 a Portului Constanța, au oprit pe sensul de ieșire din port, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean român, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanța.

În urma controlului efectuat, pe bancheta din spate a autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, într-un ghiozdan, cantitatea de 1.000 ţigarete de contrabandă, fără timbru fiscal pentru produse accizabile.

Din primele cercetări s-a stabilit că ţigările aparţin conducătorului autoturismului, care a declarat că au fost achiziționate pentru consumul propriu.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii