Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O locuință a luat foc în Oradea. Acoperișul și o terasă, cuprinse de flăcări

ro

06 Nov, 2023 11:32 667 Marime text
Sursa foto: ISU Bihor



 
  • În dimineața zilei de luni, 6 noiembrie a.c., pompierii militari orădeni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă situată pe strada Lucian Blaga din municipiu. 
Apelul care sesiza producerea incendiului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 04.25, moment în care, la adresa indicată de apelant, au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, conform ISU Bihor.
 
La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la acoperișul locuinței și al unei terase, existând un risc ridicat de extindere a acestora la întreaga casă și la alte două locuințe.
 
Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de tip Abroll și o autospecială de lucru la înălțime, acționând simultan pentru stingerea focarelor și protecția camerelor, respectiv a celorlalte clădiri expuse riscului de incendiere.
 

„Incendiul a fost stins în aproximativ 35 de minute, în limitele găsite, echipajele de pompieri reușind să salveze încăperile locuinței, casa învecinată, aflată la mai puțin de jumătate de metru de focare, o altă casă din curte, situată la circa cinci metri și alte construcții auxiliare din cadrul gospodăriei”, susțin pompierii orădeni.

 
În urma producerii evenimentului, generat, cel mai probabil, de un cablu electric defect, au ars circa 90 de metri pătrați din acoperișul casei, aproximativ 9 metri pătrați din acoperișul unei terase lipite de locuință, o fereastră, o ușă și aproximativ 7 metri cubi de material lemnos, a informat sursa citată.
 
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
 
 
Citește și
Bilanțul furtunii de sâmbătă, 4 noiembrie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii