Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă controlată de cetățeni nemți va monta 73 de turbine eoliene la Ciocârlia (DOCUMENT)

ro

21 Jan, 2023 15:57 3519 Marime text

 
  • Inițiatorul PUZ-ului este Westwind Medgidia SRL, prin administrator Ion Gudi
 
 
La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depusă documentațai de mediu pentru elaborarea unui PUZ pentru construirea Parcului Eolian din Comuna Ciocârlia, județul Constanța.
 
Inițiatorul PUZ-ului este Westwind Medgidia SRL, prin administrator Ion Gudi. Amplasamentul analizat prin prezentul PUZ se situează în extravilanul comunei Ciocârlia, în partea de N și N-V a vetrei satului, zona studiată prin PUZ, având o suprafață de 4.417 ha, iar zona reglementată prin PUZ având o suprafață de 1.291,59 ha.
 
Conform mențiunilor din certificatul de urbanism nr. 9/22.02.2022, terenul pentru care se propune elaborarea planului urbanistic zonal în vederea construirii unui parc eolian este constituit din mai multe imobile, terenuri cu categoria de folosință arabil. Terenurile pe care se propune amplasarea turbinele eoliene, inclusiv calea de acces şi platforma de montare sunt proprietate privată a persoanelor fizice, cu care beneficiarul investiţiei turbinelor eoliene a încheiat contracte de superficie.
 
Terenul nu prezintă denivelări majore, prăbuşiri sau alunecări, fiind stabil din punct de vedere geotehnic la data executării investigaţiilor de teren. Pentru a se putea realiza investiția dorită, sunt necesare modificări față de prevederile stabilite prin PUG Ciocârlia, acestea fiind posibile doar prin elaborarea și aprobarea prezentului PUZ, în conformitate cu Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, actualizată. Astfel, se propune schimbarea parțială a destinației terenurilor studiate, din arabil - în curți construcții și drumuri.
 
Producerea energiei din surse regenerabile de energie este promovată și stimulată prin Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, cu modificările și completările ulterioare. Această lege creează cadrul legal necesar extinderii utilizării surselor regenerabile de energie, prin stimularea dezvoltării durabile la nivel local și regional și crearea de noi locuri de muncă aferente proceselor de valorificare a surselor regenerabile de energie.
 
Comuna Ciocârlia este poziționată favorabil, având un potențial eolian mare datorită vitezei medii a vântului cuprinsă între 8-9 m/s și a numărului mare de zile pe an în care vântul suflă cu o viteză de peste 3,5 m/s. Obiectivele principale ale elaborarii planului au fost identificate ca fiind următoarele:
- Prezentarea zonei ce urmeaza să fie reglementată prin Planul Urbanistic Zonal;
- Organizarea circulației și acceselor;
- Prezentarea categoriei functionale a dezvoltarii și a indicatorilor urbanistici: P.O.T. maxim admis, C.U.T. maxim admis, a regimului de înălțime maxim admis, retrageri față de limite etc.
- Asigurarea utilităților.
 
Terenul studiat pentru amplasarea celor 73 turbine eoliene, ce a generat planul urbanistic zonal, este constitut din parcele agricole cu diferite suprafeţe, cuprinse intre 0,50ha si 50,00ha, libere de construcţii sau de alte instalaţii sau amenajări (POT existent=0%, CUT existent=0,00), fiind încadrate în categoria de teren agricol - extravilan arabil. Accesul rutier in zona studiata se face prin DJ 381, care are legătură în partea de nord la autostrada A2 și în partea de sud la DN3. Pe terenul care face obiectul PUZ nu există echipare edilitară, acesta fiind teren agricol-arabil.
 
Westwind Medgidia SRL
 
Sediul social al firmei este în Valea Dacilor, pe strada Dreptății nr. 12, județul Constanța, fiind înființată în anul 2020. Firma este controlată de Meindertsma Gerard – 45%, Osterholz Jorg Willi Walter – 45% și Lageleh Lars – 10%, totți trei fiind cetățeni germani. Administrator sunt Mărioara și Ion Gudi. Conform confidas.ro, în 2021, firma a raportat 0 salariați, o pierdere de 774 lei și o cifră de afaceri de 125.674 lei.
 
Ion Gudi apare ca asociat în firma Mars Residence SRL.
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Trei germani au înfiinţat o firmă în satul Valea Dacilor, municipiul Medgidia. Cu ce se va ocupa

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii