Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nutella, în centrul atenţiei. Ar conține o substanță potențial cancerigenă

ro

14 Jan, 2017 11:42 3104 Marime text
Un raport al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a arătat că uleiul de palmier, utilizat în industria alimentară, conține o substanță potențial cancerigenă. Ca urmare a acestui raport, mai mulți retaileri italieni au hotărât să retragă produsul de la vânzare.
 
EFSA, în mai 2015, a publicat un studiu, potrivit căruia uleiul de palmier produce o substanță potențial carcinogenă dacă este încălzit la temperaturi de peste 200 grade Celsius. Uleiul de palmier se găseşte în alimente ale unor brand-uri foarte folosite, printre acestea numărându-se şi Nutella, care nu s-a confruntat până în prezent cu reacţii negative din partea consumatorilor.
 
Ferrero, compania ce produce Nutella, a declarat că uleiul folosit de companie pentru producerea cremei tartinabile este procesat la o temperatură sub 200 de grade Celsius.
 
Mai mulţi retaileri din Italia au retras creama de ciocolată Nutella ca o măsură de precauţie. Într-un articol publicat ieri în ediţia online a CCN, se arată că Ferrero a lansat o campanie pentru a-şi asigura clienţii că produsele sale sunt sigure.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii