Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nume noi pe scenele Galaxy și Alchemy la UNTOLD 2022

ro

07 Jun, 2022 12:29 1175 Marime text
foto: UNTOLD

Organizatorii UNTOLD, una dintre cele mai frumoase experiențe de festival din lume, anunță noi artiști care vor ajunge în Cluj-Napoca pe scenele secundare, în perioada 4-7 august 2022. Anfisa Letyago, Coeus, Kevin De Vries, Marcel Fengler, Paco Osuna, Raresh și Tale of Us completează line-up-ul de la scena Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD.

Scena Alchemy reunește în fiecare an cele mai cunoscute nume din trap, hip-hop, rap, grime și drum’n’bass, iar pentru ediția 2022, organizatorii anunță numele artiștilor care vor electriza zilele și nopțile de festival: Culese din Cartier, Paraziții, Ian, Killa Fonic, Șuie Paparude, The Hollygood Gang sau Azteca.

Scena Galaxy

Pentru cea de-a șaptea poveste UNTOLD, cele patru zile și patru nopți de festival vor oferi o altă experiență fantastică alături de cei mai mari DJ tech și techno. Carmine Conte & Matteo Milleri, cei doi membri ai legendarului duo Tale of Us, ajung în această vară în pe scena Galaxy.

Cei doi producători de origine italiană au reușit să ofere o nouă dimensiune sound-ului techno. Piesele lor ating latura emoțională a genului, iar aparițiile live ale celor doi sunt descrise ca fiind o călătorie muzicală unică.

Cu o carieră de peste 20 de ani, Paco Osuna este o figură iconică a industriei techno. Este un artist sofisticat, cu fiecare apariție live reușește să-și surprindă publicul cu o anumită estetică a sunetului. A fost recompensat pentru aportul adus culturii techno și a fost desemnat: Best Artist, Best Techno DJ, Best Producer și Best Remix la Vicious Awards.

Cu rezidențe în marile cluburi ale lumii, Paco Osuna este unul dintre artiștii care ajunge anual la marile festivaluri techno, iar în acest an vine pentru prima oară la UNTOLD.

Unul dintre artiștii români cu o contribuție uriașă în cultura techno este Raresh. A fost descoperit în anul 2006 de Ricardo Villalobos, iar de atunci a reușit să-și construiască o carieră internațională impresionantă. Una dintre cele mai promițătoare artiste din curentul techno & acid house, Anfisa Letyago ajunge vara aceasta în România.

În ultimii ani a reușit să intre în clubul select al producătorilor techno, a lucrat cu Pan-Pot, Radio Slave, Luciano sau Carl Cox.

În 2019 a fost desemnată Breakthrough DJ/producer de platforma Beatport. Originar din Serbia, Coeus a devenit un nume în circuitul techno încă de la primul său material discografic ,,Eden”, lansat pentru Afterlife.

Producțiile sale de orientare melodic techno au intrat în seturile marilor nume ale genului precum Tale of Us, Adriatique, Oliver Koletzki sau Solomun. Cu o combinație unică de techno, sound-ul clasic al anilor ‘90 și trance, Kevin De Vries a devenit un reper în curentul techno, producțiile sale fiind lansate cu cele mai cunoscute labeluri din lume (Cocoon, Drumcode sau Afterlife).

Este celebru datorită aparițiilor electrizante din marile cluburi și festivaluri ale lumii. Germanul Marcel Fengler este unul dintre artiștii care a crezut în pasiunea lui, a urmato și a reușit în cariera pe care și-a propus-o.

A fost numit „one of the finest techno DJs“ de Resident Advisor. Cu un stil versatil și dinamic, Fengler a ajuns rezident în cel mai cunoscut club techno din lume, Berghain/Panorama Bar, iar în această vară vine la UNTOLD. Scena Galaxy este locul ideal pentru cele mai mari figuri din industria techno underground.

Din line-up mai fac parte Amelie Lens, Ann Clue, Boris Brejcha, DJEFF, Jamie Jones B2B Loco Dice, Maceo Plex, Mahony, Mathame, Reinier Zonneveld, plus legendele techno Richie Hawtin și Stephan Bodzin. Scena Alchemy Un concept live apreciat din România, proiectul Culese din Cartier, ajunge la festivalul UNTOLD cu muzică pe bune.

Line-up-ul scenei Alchemy include și una dintre cele mai longevive trupe hip-hop din România, Paraziții și Șuie Paparude, care vor oferi o sesiune live de muzică electronică experimentală.

Trio-ul The HollyGood Gang format din Robert Graur, Cabral Ibacka, Faibo X se află în lista artiștilor confirmați la scena Alchemy, unde vor veni cu marca lor de sunet; un mix de piese vechi combinate cu producții noi în versiune originală sau versiuni remix.

Pe aceeași scenă vor urca și cei mai apreciați artiști din trap-ul românesc: Ian, Killa Fonic, Azteca, Rava, AlbertNbN, Arkanian x Azrael Golden x Zannidache, YNY Sebi, Rava, Connect-R & Johny Romano, MarKo Glass ft. Bvcovia. 

Cultura rap și hip-hop este reprezentată anul acesta de El Nino, Groove Hustlaz - Aldaris & S-T-Phan, alături de artiști din dubstep cu DJ Snow & MC Agent, DJ Shiver și Zo. Trupa de origine franceză L’entourloop vine pentru prima oară la UNTOLD. Toți acești artiști completează line-up-ul scenei Alchemy alături de Borgore, Deliric x Silent Strike with Muse Orchestra, Dub FX & Woodnote, Grasu XXL & Guess Who, Macanache, Malaa, Nane, Netsky, Noisia (DJ Set), Princess Nokia, Sub Focus B2B Wilkinson ft. ID & Ad-Apt.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului UNTOLD are loc în acest an între 4 și 7 august. Pe mainstage vor urca Above & Beyond, Alok, Anne-Marie, David Guetta, G-Eazy, Hardwell, Kygo, Lost Frequencies, Major Lazer Soundsystem, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner Live, Steve Aoki, Tujamo și Vini Vici.

Nume noi vor mai fi anunțate în curând. Mai multe informații, precum și biletele de o zi și abonamentele sunt disponibile pe untold.com.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii