Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu am bani de bilet și aș vrea să merg la familie”. Povestea impresionantă a unui cioban care a mers pe jos 130 de kilometri

ro

22 Apr, 2023 12:30 1302 Marime text
foto: Jandarmeria Română
Jandarmeria Română a făcut pe pagina oficială de Facebook o postare despre o intervenție.. Este vorba despre pățania unui cioban în vârstă de 63 de ani care a mers nu mai puțin de 130 de kilometri pe jos până la București.


Iată postarea de pe pagina de socializare a Jandarmeriei Române:

Din cel mai sudic oraș al țării, un cioban în vârstă de 63 de ani a parcurs pe jos 130 de km. La București, s-a întâlnit cu jandarmii.

" - Băieți, încotro e Galațiul. Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns in București."

Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni care l-au găsit pe bărbat au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren domnului Aftene.

L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord. Acolo i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la trenul care îl ducea acasă. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Domnul Aftene plecase din Galați ca să lucreze ca și cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele 4 zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Joi dimineață, când a ajuns in București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei.

Îi felicităm pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii