Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu aduce anul ce aduce... redistribuirea Care sunt cei şase noi parlamentari de Constanţa

ro

12 Dec, 2012 03:02 4421 Marime text
norocosii__Gigi_Chiru.jpgNumărul parlamentarilor constănţeni a fost suplimentat în urma alegerilor generale de duminică. Concret, constănţenii vor fi reprezentaţi în Parlament de încă şase demnitari.

Este vorba despre patru deputaţi şi doi senatori.

Astfel, Mihai Tararache (PP-DD) este, ca urmare a redistribuirii mandatelor, deputat în Colegiul 1. El a obţinut un scor de 25,53%. Deputatul care a câştigat acest colegiu din prima încercare, înregistrând un scor de 61,37%, este liberalul Gheorghe Dragomir.

Andrei Răzvan Condurăţeanu este şi el parlamentar de Constanţa. Condurăţeanu a câştigat un mandat de deputat în Colegiul 3, cu un procent de 25,01%. Celălalt deputat din colegiu este social-democrata Ileana Cristina Dumitrache.

norocosii_Danut_Culetu.jpgFostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, este şi el deputat în Colegiul 9. Culeţu a obţinut mandatul de parlamentar în urma redistribuirii, cu un scor de 24,05%. Celălalt deputat al Colegiului 9 este Remus Cernea (USL).

norocosii_Florin_Gheorghe.jpgFlorin Gheorghe (ARD) şi-a adjudecat, în urma redistribuirii, un fotoliu de deputat în Colegiul 9, cu un procent de 21,79%. El l-a avut contracandidat în acest colegiu pe social-democratul Mădălin Voicu. Acesta din urmă este, de asemenea, deputat în Colegiul 10.

norocosii_vasiliev.jpgMarian Vasiliev (PP-DD) este al doilea senator din Colegiul 2. Alături de pesedistul Nicolae Moga, Vasiliev va reprezenta, în Legislativ, interesele constănţenilor din acest colegiu. Marian Vasiliev a avut un scor de 20,96%.

Nu în ultimul rând, Christian Gigi Chiru a devenit senator în Colegiul 4, poate cel mai râvnit colegiu parlamentar urban din judeţ. Chiru a fost candidat ARD şi a înregistrat un rezultat de 24,13%. Democrat-liberalul este cel de-al doilea senator din colegiu, alături de fostul său coleg de partid, Mircea Banias, actual parlamentar conservator.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii