Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul Audi A4 - cea mai sportiva berlina medie

ro

19 Jan, 2008 00:00 1814 Marime text
1200674663.jpg

Placerea de a conduce, tehnologie superioara, stil incitant si dotari de lux, Audi prezinta noua generatie a celui mai bine vandut model al sau, A4

Trenul de rulare dinamic si utilizarea a numeroase tehnologii importate direct de la clasele superioare confirma din nou marca Audi ca lider in domeniul know-how-ului tehnologic. Designul sportiv si seducator al noului Audi A4 este dat de remarcabila grila de radiator dintr-o sigura bucata ("single frame"), de farurile redesenate, cu marginea de jos curbata si conicitate inversata, de noile proportii si de liniile exterioare dinamice. Proportiile au un nou echilibru in comparatie cu vechiul model: consola fata a fost redusa considerabil, iar capota si ampatamentul sunt mai mari. O linie lunga, in stilul coupe, a plafonului accentueaza linia fluida a masinii. Calitatea materialelor si a finisarii interiorului sunt la nivelul premium asteptat de la un Audi, iar acesta pare sa se potriveasca ocupantilor precum o manusa. Arhitectura postului de conducere este o sinteza perfecta de ergonomie, functionalitate si design. Datorita materialelor si proceselor de fabricatie moderne, caroseria este mai sigura si mai rigida decat a vechiului model, iar greutatea a fost redusa cu circa 10 la suta, Audi A4 1.8 TFSI cantarind de pilda doar 1.410 kilograme. Comenzile sunt dublate de sistemele multimedia (MMI si Bluetooth) si de sistemele inovative de asistare a conducatorului: Audi lane assist, Audi side assist si Adaptive cruise control. Prin tehnologia FSI si turbo pentru motoarele pe benzina, la fel ca si revolutionarele injectoare piezo-electrice ale motorului TDI prezente pe acest model, constructorul din Ingolstadt a reusit inca o data sa combine perfect puterea cu eficienta maxima. Castigarea Cursei de 24 de ore de la Le Mans in 2006 si in 2007, cu prototipul Audi R10, a fost o dovada a puterii care poate fi dezvoltata de principiul TDI. Audi a introdus aceasta tehnologie eficienta in 1989, aceasta ramanand pe prima pozitie din acest punct de vedere si in prezent.

Noul Audi A4 - o noua forma de a conduce

Doua inovatii tehnologice fac ca experienta la volanul lui A4 sa fie cu adevarat una de neuitat: controlul adaptiv al amortizoarelor si directia dinamica Audi. Audi drive ajusteaza, printr-o simpla atingere a unui buton, caracteristicile motorului, cutiei de viteze automate, directiei si suspensiei dinamice pentru a se potrivi cu preferintele celui de la volan, fie ca este vorba de adaptarea la conditiile de trafic sau de placerea si performantele pe care acesta doreste sa le obtina la volan. Amortizoarele adaptive mentin siguranta si dinamismul in orice situatie. Noul A4 ofera inca o dezvoltare inovatoare la nivel tehnologic: sistemul dinamic de directie Audi (Audi dynamic steering), care isi modifica raportul general in functie de viteza de rulare si setarea aleasa pentru suspensie, si tine A4-ul stabil chiar si cand se conduce la limita, facand modificari mici si aproape instantanee ale unghiului de virare. Noul Audi A4 este disponibil pentru test drive incepand de saptamana viitoare la showroom-ul Cardinal Motors aflat pe Bulevardul Ferdinand nr.79, Tel/fax: 612371, GSM 0721.299.582.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii