Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi oportunități de cercetare și angajare pentru absolvenții geografi. Anunțul Universității Ovidius din Constanța

ro

07 Jul, 2022 14:33 1076 Marime text
 UOC, foto: Facebook/ UOC


Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), a încheiat un parteneriat cu Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR), Sucursala Constanța, în vederea constituirii cadrului instituțional de organizare și desfășurare a unor activități de interes comun, informează șef lucrări dr. Mirela Paraschiv.


Potrivit sursei citate, acordul urmărește să susțină consolidarea statutului specialiștilor din domeniul interdisciplinar al urbanismului și amenajării teritoriului, creșterea contribuției absolvenților geografi ai UOC la gestionarea problemelor de dezvoltare teritorială ale comunităților locale la nivel regional și evidențierea unor noi direcții și oportunități de angajare pentru absolvenții geografi.
 


„Parteneriatul a fost semnat în contextul desfășurării unui stagiu de pregătire profesională în domeniul planificării teritoriale, organizat de FSNSA în colaborare cu Sucursala Constanța a APUR. În cadrul stagiului a fost accentuată necesitatea dezvoltării capacității profesionale pe plan local pentru realizarea de studii și analize în domeniul planificării teritoriale, ce pot sta la baza deciziilor de gestiune și dezvoltare teritorială de la nivel regional și al teritoriului metropolitan Constanța. Astfel, colaborarea dintre FSNSA și APUR va continua în vederea dezvoltării, împreună cu studenții, a analizelor inițiate în cadrul activităților practice din stagiul de pregătire profesională”, precizează șef lucrări dr. Mirela Paraschiv.



La stagiul de pregătire profesională, desfășurat în perioada 27 iunie – 1 iulie 2022, au participat 35 de studenți de la specializările Geografie, Geografia Turismului și masteranzi de la programul Geografie Aplicată și Evaluarea Resurselor Turistice, sub coordonarea arh. Ionică Bucur, președintele APUR Constanța, alături de șef lucrări dr. Mirela Paraschiv, de la UOC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii