Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group va construi un parc fotovoltaic în Constanța

ro

13 Dec, 2023 17:00 1449 Marime text
foto: unsplash/  Markus Spiske
  • Solar Twins SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația pentru elaborarea PUZ pentru amenajarea unui parc fotovoltaic la Crucea, județul Constanța
  • Solar Twins SRL este deținută de o altă firmă, care este controlată la rândul ei de altă firmă controlată majoritar de Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group
 
Solar Twins SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația pentru elaborarea PUZ – construire parc fotovoltaic Băltăgești (putere maxima instalata 220,8 mw) compus din panouri fotovoltaice, invertoare, linii electrice subterane, de joasă, medie și înaltă tensiune, stații electrice de transformare, linii electrice 110kv, racorduri la sen, sistem de stocare energie electrică în baterii de acumulare, amenajare teren și drumuri interioare/private, o.s, împrejmuire teren.
 
Amplasamentul se va realiza în județul Constanța, în extravilanul comunei Crucea. Pentru realizarea investiției propuse, s-a obținut Certificatul de Urbanism nr. 6 din 24.02.2022 care arată că natura obiectivelor de investiție și condițiile speciale de amplasare impun elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Acest P.U.Z. va analiza condițiile și va stabili reglementările necesare unei astfel de dezvoltări. Tema program a investiției, întocmită de beneficiar și aprobată de organele locale abilitate, prevede posibilitatea de amplasare în extravilanul comunei Crucea a unui parc fotovoltaic cu o putere maximă instalată de 220,8 MW.
 
Obiectivele principale de realizat conform temei - program sunt:
- unitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile (radiație solară) cu o putere maximă instalată de 220,8 MW compus din două corpuri amplasate în teritoriul extravilan al comunei Crucea la o distanță de cca 3 km;
- amplasarea a două stații de transformare 33kV/110kV;
- sistem de stocare a energiei electrice și rețea de înaltă tensiune (110kV) pentru evacuarea puterii în Sistemul Energetic Național (S.E.N.)
- modernizarea căilor de comunicație și acces asigurate prin drumurile de exploatare publice;
- realizarea rețelelor electrice de racord între centrale și stația de transformare;
- realizarea unui racord electric aerian/ subteran din stația de transformare 33kV/110kV la LEA 110 kV din zonă.
 
Teritoriul luat în considerare, este amplasat în extravilan, în partea de sud-vest a comunei Crucea. Stațiile de transformare pentru fiecare dintre cele două corpuri ale parcului fotovoltaic vor fi amplasate în extravilanul comunei Crucea în imediata apropiere a panourilor solare. Având în vedere caracterul specific al investiției ce face obiectul prezentei documentații, elementele ce stabilesc reglementarea acestui tip de funcțiune, vor fi introduse în mod obligatoriu în Regulamentul Local de Urbanism aferent PUG-ului Comunei Crucea, PUG aflat în curs de avizare.
 
Solar Twins SRL
 
Firma este fondată în anul 2021, conform termene.ro. În anul 2022 a rapotat 0 salariați și nicio cifră de afaceri, cu o pierdere de 11.767 lei. Sediul social este în Otopeni, județul Ilfov, pe strada Nicolae Grigorescu nr. 19A.
 
Asociat unic este firma Domeniile Salameh SRL, iar administrator este NSSGI Managemnt LTD.  Domeniile Salameh SRL mai apare în firmele Wind Fields SRL, Winderland SRL, Sunplots SRL, Green Hydrogen Investments SRL și Power Storage Solutions SRL. NSSGI Managemnt LTD apare în firmele Domeniile Alexandrion Rhein 1892 SA, Sidera Quarts SA, Rimrok Consultanta și Administrare SRL, Alexander the Great Consultanta si Administrare SRL, Alexandros Long Term Rental SA, NS & Sons Global Investment SA, Place – Price – Product SRL, Alexandrion Education Center SRL, NSS Financing Team SRL, Alexandrion Transilvania SRL, Alexandrion Banat SRL, Iconic Distributie SRL, Alexandros Motors SRL, Vitis Murfatlar SRL, Domeniile Salameh SRL, Alexandros Retails SRL, Hotel New Montana SRL, Alexandrion Wines & Spirits SRL, Alexandrion Trading SRL, Alexandrion World Travel SRL, NSSGI Assets SRL, Wind Fields SRL, NSSGI Renewables SRL, Winderland SRL, Alexandrion Horeca SRL, Sunplots SRL, NSS People First SRL, Green Hydrogen Investments SRL, Power Storage Solutions SRL, Iconic Wines SRL.
 
 
Domeniile Salameh SRL
 
Firma este înființată în anul 2004, iar conform termene.ro, pe anul 2022 a raportat 5 salariați, o cifră de afaceri de 3,1 milioane lei și un profit de 2,16 milioane lei. Sediul social este tot în Otopeni, județul Ilfov, pe strada Nicolae Grigorescu nr. 19A.  NS & Sons Global Investment SA deține 98% din firmă, iar Alexander the Great Consultanta și Administrare SRL deține 2% din companie. NSSI Management LTD este administrator.
 
NS & Sons Global Investment SA este fondată în 2008, are o cifră de afaceri de 7,3 milioane lei pe anul 2022, cât și un profit de 150.433 lei, la un număr de 13 salariați. Acționari în firmă sunt Salameh Nawaf – 99,99% și Rim Daoud – 0,01%. NSSI Management LTD este administrator.
 
Nawaf Salameh este un om de afaceri, fondator și Chairman al Alexandrion Group, precum și fondator și președinte al Fundației Alexandrion.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
ISU Constanța O cruce de pe turla unei biserici stă să cadă

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii