Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava-școală „Mircea” s-a întors acasă. Astăzi velierul împlinește 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române (GALERIE FOTO)

ro

17 May, 2022 07:52 1358 Marime text
Bricul Mircea. Foto: Forțele Navale RomâneNava-școală „Mircea” a acostat ieri, 16 mai, în Portul Militar Constanța, cu o zi înainte de ziua în care velierul va împlini 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române.

Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, nava a încheiat, astfel, primul marș internațional de instrucție de anul acesta.

Nava-școală „Mircea” a plecat la data de 24 martie, având la bord 92 de elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Pe parcursul celor 54 de zile de marș, nava-școală „Mircea” a efectuat escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia.

De asemenea, nava a participat la Festivalul Maritim Internațional „Escala de la Sète” - Franța și la Festivalul Maritim Internațional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea orașului Castellón din Spania.

Sursa foto: Facebook/Forțele Navale Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii