Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava-școală „Mircea” face escală în Portul Napoli din Italia. Când se va putea vizita nava

ro

28 Apr, 2022 19:02 1678 Marime text
Bricul mircea. Foto: Facebook/Forțele NavaleNava-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific în Serviciul României pe mările și oceanele lumii, cu 92 elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu” la bord, va acosta, în perioada 30 aprilie - 4 mai 2022, în portul Napoli din Italia.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, velierul românesc va avea ocazia de a face din nou cinste Armatei României și țării noastre, oferind posibilitatea publicului de a vizita nava românească, după următorul program: sâmbătă, 30 aprilie 2022, în intervalul orar 15.00-18.00, și în perioada 1-3 mai 2022, în intervalele orare 09.00-13.00 și 15.00-18.00.

Nava-școală „Mircea” reprezintă unul dintre cele mai importante elemente din sistemul de pregătire profesională al Forțelor Navale Române, contribuind prin marșurile de instrucție executate la menținerea standardelor NATO și UE impuse.

De asemenea, prin dezvoltarea capacităților resursei umane din Armata României, România își consolidează statutul de pilon de stabilitate în zona de est a Alianței Nord-Atlantice.

Pe durata marșului de instrucție, viitorii maiștri militari de marină își completează cunoștințele teoretice și își însușesc noi deprinderi practice de navigație cu vele și cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum și tehnici de asigurare a vitalității navei“ - au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii