Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monedă numismatică dedicată celebrării a 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu, lansată de BNR

ro

21 Apr, 2023 11:21 1378 Marime text
Sursa foto:Banca Națională a României
Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă numismatică dedicată celebrării a 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 24 aprilie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu, ne transmite BNR printr-un comunicat de presă.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:
Metal -Argint
Valoare nominală - 10 lei
Titlu - 999‰
Formă - rotundă
Diametru -37 mm
Greutate - 31,103 g
Cant -zimțat
Calitate - proof
 
Potrivit reprezentanților BNR, aversul monedei prezintă o mașină de scris care a aparținut poetului Nichita Stănescu și titlurile volumelor publicate de acesta, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.
„Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta și inscripția ,,Nichita Stănescu 90 de ani de la naștere”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu au putere circulatorie pe teritoriul României“ – au mai precizat reprezentanții BNR în comunicatul de presă citat.

Pasionații de numismatică sunt informați, prin intermediul comunicatului oficial,  că  lansarea în circuit a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii