Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment istoric După 20 de ani, prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York (GALERIE FOTO)

ro

08 Jun, 2024 16:27 759 Marime text
Sursa galeriei foto: Facebook/Ambasada României în SUAMoment istoric: după 20 de ani, prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York. Ambasadorul României i-a întâmpinat pe primii români sosiți pe pământ american și i-a oferit directorului liniei aeriene “certificatul de naștere” a noii curse transatlantice

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la SUA în data de 7 iunie 2024, compania aeriană HiSky a efectuat, după mai bine de două decenii, primul zbor direct pe ruta București-New York. La ora locală 11.52, aeronava a aterizat pe aeroportul internațional John F. Kennedy din New York, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a participat, alături de Simona Florea, Consulul General al României la New York la întâmpinarea pasagerilor și a echipajului. Aeronava l-a avut la manşă chiar pe directorul general al companiei, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experienţă de peste 20 de ani, care a primit din partea ambasadei o diplomă inaugurală a noii curse transatlantice.

Primii pasageri sosiți pe pământ american au fost felicitați de autoritățile aeroportuare și de reprezentanții diplomatici ai României, după ce aeronava a fost întâmpinată cu ritualul aeronautic, fiind stropită cu tunuri de apă, pe platforma aeroportului.

“Sunt deosebit de bucuros să fiu prezent astăzi, la aterizarea, pe pământ american, a primei curse directe dintre România și SUA, operată de o companie românească, după o pauză de aproape 21 de ani. Reluarea zborurilor fără escală este un pas semnificativ pentru apropierea românilor și americanilor, contribuind totodată la impulsionarea turismului, atragerea investițiilor americane și, nu în ultimul rând, la creșterea comerțului bilateral. Sunt convins că, odată ce românii vor putea călători fără vize în Statele Unite, această cursă directă - doar 10 ore între cele doua țări - le va oferi un motiv în plus de a reveni în America! Așadar, această zi reprezintă o altă cărămidă la solida fundație care este prietenia dintre România și Statele Unite” - a precizat Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Cursa din 7 iunie a.c. a inaugurat seria zborurilor directe dintre România și Statele Unite ale Americii, pe ruta București-New York. Cursele aeriene sunt efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur, potrivit informațiilor furnizate de compania aeriană.

În luna decembrie a anului trecut, compania HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea de a efectua zboruri regulate către Statele Unite ale Americii.

Citește și: 

Primul zbor direct din Bucureşti către Statele Unite ale Americii, după aproximativ 20 de ani
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii