Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în călătoria cu copiii, de la 31 martie. Informații despre ce documente trebuie să aibă părinții

ro

26 Mar, 2024 15:25 915 Marime text
Sursa foto: Pexels





 
  • De luna viitoare vom călători mai ușor cu copiii. De la 31 martie, odată cu Air Schengen părinții vor scăpa de verificarea documentelor de călătorie pentru minori, însă trebuie să le aibă la ei în cazul unui control aleatoriu, potrivit Digi24.ro.

De luna viitoare vom călători mai ușor cu copiii. De la 31 martie, odată cu Air Schengen părinții vor scăpa de verificarea documentelor de călătorie pentru minori, însă trebuie să le aibă la ei în cazul unui control aleatoriu.
 
Pentru copii vor exista niște condiții speciale pentru călătorie după data de 31 martie. Prima dată autoritățile s-au gândit să înființeze în aeroport niște ghișee speciale unde părinții și însoțitorii să meargă și să prezinte documentele pentru minori.
 
Pentru că asta ar fi însemnat cozi și verificări, contrar a ceea ce reprezintă Schengen, a fost propusă o altă reglementare. Practic, de la 31 martie cei care au cu ei minori vor fi obligați să aibă în bagaj documentele pentru călătorie, însă nu vor mai merge la ghișeu ci vor fi verificați aleatoriu de polițiștii de frontieră.
 
Documentele necesare

Dacă, de exemplu, mama va pleca în străinătate cu copilul, va avea nevoie de la tată de o procură prin care își dă acordul ca minorul să fie scos din țară. Dacă însoțitorul nu este unul dintre părinți, mama și tatăl vor trebui să semneze amândoi că minorul poate pleca peste hotare. Există și un motiv pentru care rămân în vigoare aceste documente de călătorie pentru copii. În primul rând copilul poate fi răpit chiar de unul dintre părinți, așa cum au mai fost situații.

De asemenea, se încearcă în acest fel și combaterea traficului cu minori, care sunt scoși din țară unde sunt folosiți de traficanți să se îmbogățească.


Citește și
Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii