Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări acceptate de Primăria Constanța pentru cea mai lungă tiroliană din România - cea de la Plaja Modern

ro

04 Dec, 2015 00:00 2313 Marime text
 
Tiroliana din Constanța, cea amenajată anul trecut în zona restaurantului Zorile către plajă Modern va suferi o serie de modificări. Firma care deține instalația a primit ieri Certificat de Urbanism de la Primăria Constanța pentru „schimbare amplasament punct sosire tiroliană prin translatarea celui existent-plaja modern “. Potrivit reprezentantului firmei care administrează tiroliana, din cauza lucrărilor de extindere a plajelor trebuie să facă unele modificări și să scurteze traseul tirolianei cu 28 de metri. „Din cauza lucrărilor, punctul de oprire al tirolianei a ajuns foarte aproape de apă. Ca să nu existe riscul unor accidente am decis să mutăm punctul de oprire al tirolianei cu 28 de mai spre țărm. Chiar dacă scurtăm traseul, tiroliana va continua să fie cea mai lungă din țară“, dă asigurări Răzvan Gheorghiu, reprezentantul firmei Extreme Action Stunts SRL, cea care deține instalația.

Această tiroliană este cea mai lungă din România şi de pe ţărmul Mării Negre şi are cea mai mare viteză de coborâre pe cablu (aproximativ 10 - 20 metri/secundă, aproximativ 40 - 70 km/oră). Valorile sunt aproximative, deoarece depind strict de greutatea participantului. Distanţa cea mai înaltă la care participantul este suspendat deasupra solului este de 12 metri.

În timpul efectuării lucrărilor de lărgire a plajelor, instalația a fost afectată serios. Un excavator al firmei olandeze, Van Oord, ce se ocupă cu lărgirea plajei, a agățat din neatenție cablul tirolianei, astfel distrugând tot dispozitivul. Puterea excavatorului a fost așa mare, încât a dizlocat un bloc de cinci tone de care era agățată tiroliana. Potrivit reprezentantului tirolianei, firma a recunoscut greșeala comisă și ar fi convenit să plătească despăgubiri de 30.000 euro, cât a costat investiția. 

SC Extreme Action Stunts SRL a fost înfiinţată în anul 2013, cu sediul social în comună Valu lui Traian. Asociatul unic al societăţii este Răzvan Gheorghiu, născut în anul 1979, în Ploieşti, Prahova. Administratorul societăţii este Anca Gheorghiu, născută în 1984, în Constanţa. Domeniul principal de activitate constă în „alte activităţi recreative şi distractive“. Reamintim că autorizaţia de construire nr. 1167, pentru SC Extreme Action Stunts SRL, a fost eliberată de Primăria Constanţa pe data de 28 iulie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii