Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilizare masivă a constănțenilor în criza refugiaților din Ucraina! Au donat mii de produse la la punctul de colectare de la Pavilionul Expozițional. Când și ce se poate dona

ro

27 Feb, 2022 20:10 1359 Marime text
  • Solidaritate cu Ucraina


Criza refugiaților i-a determinat pe constănțeni să se mobilizeze într-un timp record.


În doar câteva ore, au fost donate la punctul de colectare de la Pavilionul Expozițional din Constanța mii de produse utile care vor ajunge în cel mai scurt timp la cei care au nevoie, prin grija voluntarilor.



Suferința semenilor lor de peste graniță nu i-a lăsat impasibili pe mulți constănțeni care și-au pus casele la dispoziție.



Totodată, reprezentanții mediului de afaceri au venit în sprijinul famiilor de refugiați, asigurându-le spații de cazare și hrană, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
 


„Sunt impresionat de solidaritatea și empatia pe care le manifestă oamenii față de cei care au fugit din calea războiului. Mulțumim celor care s-au implicat în astfel de momente. Suntem deschiși oricăror solicitări ale refugiaților ucrainieni sau a autorităților ce ne solicită suport în acest sens”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.



În continuare, cei care doresc să-i sprijine pe refugiați, pot veni zilnic la sediul din bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, între orele 08:00-20:00.

Pot fi donate:
  • produse alimentare ambalate neperisabile;
  • pături, perne, saci de dormit;
  • haine;
  • produse de igienă;
  • medicamente(anticoagulante, antiinflamatoare, hemostatice, apă oxigenată, pansamente, plasturi).


Pentru detali suplimentare privind donațiile, cetățenii pot suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0799.400.358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp.


0737.552.271 este numărul de telefon la pot apela persoanele care au nevoie de spații de cazare sau cei care vor să găzduiască refugiați.
 
 Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii