Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile Inspectoratului General pentru Imigrări din ultima săptămână. Amenzi în valoare de sute de mii de lei

ro

14 Jun, 2022 12:13 1058 Marime text
Imigrări. foto: Facebook/IGI
  • Inspectoratul General pentru Imigrări anunță că în ultima săptămână au fost aplicate 208 sancțiuni contravenţionale, cu amendă în valoare totală de 142900 lei  cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.

În ultima săptămână, poliţiştii de imigrări au emis cetăţenilor străini şi europeni 1849 de documente privind şederea sau rezidenţa pe teritoriul României, în diverse scopuri şi perioade de timp. Au fost gestionate 3929 de cereri de avize de angajare şi 1473 de solicitări de viză. S-au înregistrat 185 de cereri de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 110 persoane au fost întocmite hotărâri de respingere a cererilor. La bugetul de stat au fost încasate taxe în valoare de 830620.00 lei. De asemenea, au fost aplicate 208 sancțiuni contravenţionale, cu amendă în valoare totală de 142900 lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.
 

„Prioritățile operative ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în această perioadă, au vizat controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate“, spun reprezentanții Inspectoratului General pentru imigrări. 

 
Astfel, în perioada 07 -14 iunie a.c., în ceea ce priveşte admisia în România, au fost gestionate 1473 de solicitări de viză depuse la misiunile diplomatice din străinătate, dintre care 784 au fost avizate favorabil.
 
Totodată, au fost înregistrate 1236 de cereri de prelungire a dreptului de ședere pentru cetăţenii statelor terţe, iar pentru cetăţenii europeni au fost înregistrate 234 de certificate și cărți de înregistrare a rezidenței. Cetățenilor străini le-au fost emise 1615 de permise de ședere temporară și pe termen lung.
 
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă și conexe dreptului la unitatea familiei.
 

Sacțiunii contravenționale în valoare de sute de mii de lei 


Polițiștii de imigrări au efectuat 53 de acţiuni şi controale, la nivel naţional, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, în cadrul cărora au fost depistaţi 76 de cetăţeni străini în şedere ilegală.
 
De asemenea, pentru 77 au fost emise decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 18 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 24 de persoane a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre.
 
În perioada de referinţă, la bugetul de stat au fost încasate taxe în valoare de 830620.00 de lei.
Au fost înregistrate 3929 de solicitări privind emiterea unor avize de angajare/detașare, iar pentru alte 1828 de cereri s-a finalizat procedura de soluţionare, dintre acestea 1636 au fost aprobate şi 192 respinse.
 
Polițiștii de imigrări au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 142900 lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.
 

„În aceeași perioadă, au fost înregistrate 133 de cereri de azil, solicitanții aflându-se în diverse stadii de procedură. De asemenea, 3 solicitanți au primit protecția statului român, iar pentru 110 cetățeni străini au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecție internațională. Pentru 153 de solicitanți de azil și 32 de beneficiari de protecție în România, polițiștii au emis documente temporare de identitate sau permise de ședere care le atestă reședința în țara noastră„, mai spun cei de la Inspectoratului General pentru imigrări. 

 
Acțiunile polițiștilor de imigrări de prevenire şi combatere a şederii ilegale şi muncii nedeclarate vor continua și recomandăm cetățenilor străini să respecte legalitatea șederii în România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii