Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile efectivelor MAI în ultimele 24 de ore. Iată ce au constatat autoritățile

ro

02 Dec, 2023 11:00 740 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de personalul operativ al Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.
     
Menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de personalul operativ al Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, transmite un comunicat din partea MAI.

Astfel, angajații MAI au intervenit la 4.171 de evenimente, 2.723 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.448 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 773 posibile infracțiuni, peste 19 % dintre acestea fiind din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 156 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 158 de fapte penale, iar față de 25 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 217 certificate de înmatriculare și au fost reținute 404 permise de conducere, dintre care 52 pentru consum de alcool și 10 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 5.807 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 14 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma acestor controale, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.500 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.168) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 54 pentru stingerea de incendii. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 16 persoane.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost emise 148.906 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 7 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,8 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.658de mijloace de transport și 88.629 de persoane, dintre care 7.034 de cetățeni ucraineni, a încheiat sursa citată.

 
Citește și:
România și Serbia, cooperare la nivel european pentru creșterea capacității de răspuns în situații de urgență
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii