Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile efectivelor MAI în ultimele 24 de ore. Constatări

ro

28 Dec, 2023 11:25 631 Marime text
  • Menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne din ultimele 24 de ore.
     
Menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne din ultimele 24 de ore, transmite un comunicat din partea MAI.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 5.075 de evenimente, 3.277 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.798 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.029 de posibile infracțiuni, aproximativ 27% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 192 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 201 de fapte penale. Față de 41 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

De asemenea, au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 189 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 398 de permise de conducere, dintre care 73 pentru consum de alcool și 17 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Tot ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 5.016 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.482) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 148 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 6 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost emise 150.344 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 62 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 39,5 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.460 de mijloace de transport și 88.354 de persoane, dintre care 9.424 cetățeni ucraineni, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAI a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii