Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiuni pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Amenzi de peste 700.000 de lei

ro

10 Feb, 2021 10:47 534 Marime text

  • Misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară.
  • Au fost aplicate 4.359 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 700.000 de lei.
În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
 
Peste 7.100 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 808 acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.
 
Au fost efectuate peste 61.000 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.
 
În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.359 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 700.000 de lei.
 
În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.
 
Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.
 
Exemplu:

La data de 9 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 31 de ani, care nu a respectat măsura carantinării, ca urmare a revenirii dintr-o țară pentru care se instituie o asemenea măsură, în ziua de 31 ianuarie a.c.

 
Bărbatul în cauză a fost identificat în apropierea imobilului de la adresa declarată, din verificările efectuate rezultând că în ziua respectivă s-ar fi deplasat în localitatea de domiciliu, la o sală de fitness.
 
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă de 1.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, iar situația a fost comunicată D.S.P. Argeș.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii