Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minivacanță prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și de Ziua Națională. Structurile MAI vor fi la datorie

ro

26 Nov, 2021 15:43 1147 Marime text
Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a cerut tuturor structurilor să ia măsuri pentru ca în următoarele zile să intensifice activitățile pentru prevenirea faptelor antisociale și a incidentelor grave, având în vedere că pentru mulți români, de astăzi și până pe 1 Decembrie, începe o minivacanță prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și de Ziua Națională.

Potrivit MAI, efectivele MAI vor fi pregătite în orice moment să intervină în sprijinul cetățenilor, fie că se află într-o situație de urgență ori de risc sau sunt victime ale unei infracțiuni. În plus, în continuare va fi acordată o atenție sporită verificării modului în care sunt respectate regulile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Începând de astăzi și până miercuri, 1 decembrie, la nivel național, în dispozitivele de ordine publică, vor fi mobilizați, zilnic, în medie aproximativ 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. 

Aceștia vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde de obicei în astfel de perioade ale anului ne așteptăm la un flux mai mare de oameni. 

„Peste 1.400 de polițiști rutieri vor acționa, zilnic, pe principalele drumuri pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul conducătorilor auto în caz de nevoie. Scopul polițiștilor este încurajarea unei conduite responsabile a șoferilor și prevenirea accidentelor grave, sens în care echipajele rutiere vor avea la dispoziție aproximativ 300 de aparate radar.

Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la starea vremii și a drumurilor și să își ia toate măsurile necesare pentru o călătorie în siguranță, inclusiv cele cu privire la echiparea mașinilor pentru sezonul rece. Cetățenilor, care intenționează să petreacă aceste zile peste hotare, le reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră pot consulta harta interactivă a punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internațional și își pot astfel configura deplasarea în funcție de timpii medii de așteptare“ - au transmis reprezentanții MAI.


Polițiștii de frontieră se vor asigura că traficul prin punctele de trecere a granițelor se va realiza fără probleme sau timpi de așteptare nejustificați.

„Trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație vor survola principalele drumuri naționale și autostrăzi și vor comunica echipajelor de poliție de la sol unde este nevoie de intervenție urgentă.
De asemenea, alte aeronave ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi pregătite să execute misiuni SMURD pentru transportul pacienților aflați în stare gravă sau alte tipuri de zboruri în sprijinul celorlalte structuri ale MAI, inclusiv de căutare-salvare sau de stingere a incendiilor.

Aproximativ 5.000 de pompieri vor asigura, zilnic, intervenția în cazul producerii unor situații de urgență.

La rândul lor, jandarmii montani vor intensifica patrularea în zonele unde ne așteptăm la un număr crescut de turiști“ - au precizat reprezentanții MAI. 


Reprezentanții MAI recomandă tuturor celor care intenționează să petreacă aceste zile la munte să țină cont de starea vremii, să se echipeze corespunzător și să nu se abată de la traseele marcate pentru a evita producerea unor accidente cu consecințe grave.

La nivelul întregii țări, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în timpul acestei minivacanțe și pentru descurajarea activităților și a comportamentelor care pot contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Sursa foto: Facebook/Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii