Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minivacanța de Rusalii la Constanța. Sute de polițiști vor acționa în județ

ro

31 May, 2023 13:37 1035 Marime text
Având în vedere perioada minivacanței de Rusalii,  Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Poliţiştii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în localităţile urbane şi rurale, pe căile de acces către lăcașurile de cult, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
 
Astfel, în perioada 1-5 iunie a.c., peste 200 de poliţişti, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale și 10 aparate radar, vor acţiona, zilnic, în județul Constanța., informează IPJ Constanța. 

Prioritatea efectivelor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța va fi menținerea ordinii și liniștii publice.  Astfel, în funcție de evoluția situației operative, dispozitivele de siguranţă publică vor fi adaptate pe raza localităţilor urbane, rurale și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, punându-se accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate.
 
Potrivit sursei citate, de asemenea, se va asigura intervenţia operativă la evenimentele sesizate prin SNUAU 112.
 
Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație, obiectivul acestora fiind fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor. Polițiștii rutieri vor acționa pentru depistarea conducătorilor care pun în pericol siguranța traficului, folosind dispozitive care semnalează prezența consumului de alcool sau a substanțelor interzise la volan. De asemenea,  aparatele de măsurare a vitezei vor fi folosite la capacitate maximă.


Recomandăm conducătorilor auto să aibă o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulație și să consulte, în permanent, Centrul Infotrafic al Poliției Române.
 
Pe linie de investigații criminale, se vor desfășura activități pentru diminuarea faptelor cu violență și a infracțiunilor contra patrimoniului., mai transmite sursa citată. 

 
Pe linie de investigare a criminalităţii economice, se vor efectua verificări la operatorii economici cu privire la proveniența mărfurilor, evidențierea veniturilor rezultate din comercializarea acestora, emiterea bonurilor fiscale, deținerea avizelor și autorizațiilor legale.
 

Nu în ultimul rând, pe linie de prevenire a criminalității se vor derula activități specifice de prevenire, menite să reducă riscul de victimizare a populației.
 
Vă dorim o minivacanță liniștită și în siguranță!, mai punctează sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii